Saltvattensfiskar

Standard

Ett saltvattens akvarium kräver betydligt mer tid och arbete i form av skötsel, än ett vanligt sötvattensakvarium. Den känsliga miljön i akvariet måste alltid vara i det närmsta perfekt, för att de marina arterna ska kunna leva. Havet får sällan plötsliga temperaturförändringar och föroreningar späds ut i de enorma vattenmassorna.

Clownfiskar är mer känd som fisken från hitta Nemo och förmodligen den vanligaste fisken till det nya saltvattenskaret. Clownfisken finns i flera olika varianter med monokromt svart, vit och de som är svart, vit orange med breda vita ränder.

Kirurgfiskar är en riktig färgklick i akvariet och äter alger mest hela dagen. Även här har vi en hitta Nemo fisk, Doris, som var den blå varianten med svart och gult. Finns även i flera andra färger.

Kejsarfiskar är näpna små varelser i butiken på 8 cm, men den här lilla rackaren blir upp emot 45 cm som fullvuxen och byter dessutom utseende på vägen. Här gäller det att ha utrymme i akvariet.

Som med all annan fisk är det bra att placera fiskar som har liknande krav på vatten kvalité och ljus, med varandra. Börja inte med för många fiskar så att akvariet blir överbefolkat. Läs på om de olika fiskarna, redan innan du införskaffar dom, för att säkerställa ett så bra klimat för fiskarna som möjligt.