Ta hand om din häst på bästa sätt

Standard

Att ha en egen häst är något som många hästälskare drömmer om. Men alla som har häst vet hur mycket jobb det är bakom. Som tur är finns det många saker du kan göra för att ge din häst den omvårdnad den behöver. I följande text får du några tips på hur du pysslar om hästen.

Grooma hästen

Grooming är ett samlingsord som beskriver att vårdar det yttre med hjälp av olika produkter och verktyg. Att pyssla om hästen är ett bra sätt för dig och din häst att anknyta och få en lugn stund tillsammans. Du kan göra det när som helst, men det är extra viktigt inför en tävling. För att grooma hästen finns det olika produkter och verktyg. Det finns till exempel borstar, schampo och olika sprayer som lämnar en glansig finish på hästens päls och man. Avslutningsvis finns det tråd, gummiband och annat för att fixa manen.

Köp nya produkter

För att hitta groomingprodukter till häst kan du handla på nätet. På nätet finner du ett brett utbud av allt det du kan tänkas behöva för att vårda din häst. Välj mellan borstar, groomingprodukter och lädervård för sadeln. Sedan hittar du även praktiska väskor där du kan förvara produkterna.