Hitta rätt akvarium för dig

Standard

Fiskar är ett helsäkert alternativ för pälsallergiker och blir även ett trevligt inslag i inredningen. Det finns mycket att välja mellan och kan kännas svårt att fatta ett beslut. Det blir mycket lättare att veta vilket akvarium du borde köpa när du har all information som du kan tänkas behöva.

Kompletta serier

Vill du underlätta för dig själv kan du köpa ett komplett set med akvarium och tillhörande möbel, filter och belysning. Du behöver i princip bara fylla det med vatten och introducera fiskarna. Det är ett bra alternativt för de som köper sitt första akvarium. Det enda som kan vara ett frågetecken är storleken och den beror helt på vilken plats du har hemma samt vilka arter du ska ta hand om. Hos Fiskfoder rekommenderar de deras kompletta set i olika storlekar för alla som är nybörjare eller inte vill lägga ned mycket tid på efterforskning.

Arter

Innan du bestämmer vilken storlek du ska ha, borde du fundera på vilka arter du är intresserad av. Arter kan också behöva olika typer av foder och temperatur i vattnet för att överleva och trivas. Några vanliga sorter är:

  • Black Molly – helsvart fisk som föredrar att äta grönt som vuxen. Behöver en temperatur runt 21-28 grader.
  • Malar – finns massor med olika arter. De äter alger och är akvariets dammsugare.
  • Guldfisk – behöver 18-25 grader i vattnet för att må bra. En del kan bli upp till 20 cm stora och de äter växter.
  • Tetror – vanligtvis fridfulla och blir runt 7 cm långa. Lever i stim så du behöver åtminstone 10 stycken för att de ska må bra. Äter växter och vill ha 22-26 grader.