Allt för din häst – ge hästen fodertillskott

Standard

Som hästägare vet du precis hur viktigt det är att en häst får rätt mängd näring och protein. Även om du inte själv äger hästen, utan du kanske är fodervärd, är det viktigt att införskaffa rätt foder.

Precis som människor är hästar olika känsliga för olika typer av mat. Därför är det lätt att din häst inte får i sig all näring och protein den behöver genom sitt ordinarie foder. Faktum är att de allra flesta hästar behöver någon form av fodertillskott.

Olika tillskott

Hur ska du veta vilket sorts tillskott just din häst behöver? Ibland kräver det att hästen verkar lite deppig eller ”seg” och att en veterinär talar om vad du behöver ge den.

Det finns ett oerhört stort utbud på fodertillskott för hästar. Bland annat finns det mängder av olika vitaminer. Exempelvis vitamin C, D och B. Det finns även andra ämnen, så som zink, magnesium, kisel och calcium för att nämna några få.

Varför fodertillskott?

När en häst lider brist på vissa ämnen i kroppen och inte får tillräckligt av detta i sin ordinarie föda, krävs ibland tillskott. Tillskotten hjälper hästen att bygga upp sitt immunförsvar och förbättrar dess kroppsfunktioner.