Människans bästa vän

Att alla hundraser är avlade för en speciell funktion kanske de flesta vet, däremot så används inte hunden idag för vad den var tänkt för att göra. Den har blivit mer som en familjemedlem och absolut inget fel med det.

Beroende på hur familjesituationen och hur man bor bör man noga tänka över innan man skaffar en speciell hundras. Skaffar man sig en hund som behöver mycket motion så får man räkna med att aktivera och motionera hunden. Tro inte att en draghund trivs att bara sitta inomhus hela dagarna utan att få arbeta som det var tänk med den.

Det finns inbyggt i hundens dna vad den är till för. Köper man en vallande hund så får man räkna med att den vill valla på ett eller annat sätt. Köper du en jakthund så vill den jaga när den ser något intressant att jaga.

Tänk er noga för inför vilken hundras ni tänker köpa, kolla upp bland andra som köpt en likadan hund hur deras uppfattning är och om ni känner lika inför just den rasen. Tänk på att ni kommer att vara tillsammans under bra många år och att likaväl som att hunden ska trivas så ska ni trivas med att ha hunden hos er.