Skaffa valp

Standard

Har du funderat och bestämt dig för att skaffa en liten valp? Då gratulerar vi till ett härligt beslut som kommer att berika ditt liv i år framöver! Att hunden är människans bästa vän är en sanning som många kan skriva under på, tack vare hundens lojalitet och villkorslösa kärlek till sin husse eller matte. Att ha en hund är givetvis också förknippat med mycket ansvar, du ska ta ansvar för en levande individ som är beroende av dig för att må bra.

Några saker som kan vara bra att skaffa inför valpens ankomst är koppel, hundbädd, och matskål – saker som kommer till användning redan från början, och som används varje dag. Även lite hundleksaker kan vara bra att ha hemma för att stimulera och aktivera valpen. Ett tips är att gå in och söka på sajten https://www.rabatterat.nu/, skriv in till exempel ”hund” så så får du upp en mängd olika butiker som har många fina rabatter på produkter för hunden.

Dessutom är det bra att skaffa hem foder till valpen eftersom maten är avgörande för valpens utveckling. Det är skillnad på foder för en liten valp och en fullvuxen valp, och du kan till exempel kolla med din kennel vad som passar för just din hund. Uppfödaren har erfarenhet om rasen och vet vad som fungerar bäst.

Något som är tråkigt men inte desto mindre viktigt att ta tag i är en försäkring till hunden. Ta en titt hos http://www.agria.se/hund/hundforsakring/ och se om den försäkringen kan passa er. Det är en trygghet som är bra att ha om det skulle vara så att hunden blir sjuk och du måste uppsöka veterinär. Det är också viktigt att vaccinera hunden som valp för att undvika infektioner och sjukdomar.

Du behöver sist men inte minst ta dig mycket tid för valpen den första tiden. Den kräver mycket uppmärksamhet för att kunna bli trygga i sitt nya hem och i ditt sällskap, och den uppfostran valpen får kommer att prägla er framtid. Att ge din valp omsorg, kärlek och uppmärksamhet kommer lägga grunden till ett riktigt härligt hundägande.