Låt din hund svalka sig i havet

Standard

Vi människor gillar att svalka oss med vatten när det är varmt, likaså uppskattar hundar ett svalkande bad. Det är inga problem för en hund att bada i saltvatten, men självklart finns det vissa saker du bör tänka på för att din hund ska må bra.

Saker som är bra att veta

Johanna, som arbetar som djurvårdare, ger några tips angående vad en bör tänka på när en badar med en hund i saltvatten. Många av de råd hon ger är sunt förnuft och samma saker en bör tänka på när det gäller människor som badar i saltvatten. Hon nämner till exempel att det är bra att skölja av hunden efter bad i saltvatten och att det inte är bra för hunden att gå runt fuktig för länge.

Det är också viktigt att ha koll på om det finns några giftiga alger i vattnet där hunden ska bada, om hunden får i sig sådana kan den lätt bli sjuk och behöva uppsöka veterinär.

Bo nära vatten

Kunskap om vad en bör tänka på när en ska låta sin hund bada är viktigt att tänka på när du letar nytt hem nära vattnet. Även om vissa risker kan kännas skrämmande bör du absolut inte låta din hund avstå från att bada. Simning är otroligt bra motion för hunden, precis som det är för oss människor. Det är också så att hundar inte svettas på samma sätt som oss människor, de svalkar sig genom tungan och trampdynorna. Enbart genom att låta hunden gå i vattenkanten svalkar den sig ordentligt.

Innan du låter din hund bada, glöm bara inte att kolla upp vilka stränder det är tillåtet att ha hund vid. Efter det är det dags för dig och din fyrbenta vän att njuta av stunden vid vattnet.