Att tänka när man skaffar fiskar och akvarium

Standard

Det är en hel del att tänka på innan man bestämmer sig för att skaffa fiskar och ett akvarium, framförallt att man har den tid att sköta om sina fiskar och sitt akvarium. Det finns massor av olika akvarium att välja bland plus en mängd olika fiskar som man kan fylla sitt akvarium med.

Det är inte så att alla fiska passar tillsammans, så kolla upp där du köper ditt akvarium vilka fiskar som passar med vem.  Det är en hel del förberedelser innan du kan lägga i dina fiskar i ett nytt akvarium. Allt för att dina nya fiskar ska trivas så bra som möjligt. Se till så att ditt akvarier står så till att det inte har för mycket solljus då det gärna alger växer betydligt fortare vid solljus. Placeringen är viktig då man gärna vill se det fina med akvariet, och när allt är i ordning så blir det en rätt så tung pjäs som inte så gärna flyttar.

Det första dygnet så behöver du inte ge fiskarna någon föda utan låt de i lugn och ro anpassa sig i sin nya miljö. När du ska införskaffa mat till dina fiskar så kolla med de som kan detta med fiskar och foder. Se till att akvariet är rengjort ordentligt. för vem vill bo i ett hem som inte är städat. Rengör ditt akvarium enbart med varmt vatten och inga som helst rengöringsmedel. Använd med fördel samma trasa och svamp då du rengör akvariet. En gång per vecka bör akvariet få sig en rengöring, så det gäller att vara beredd på en del arbete om man vill ha ett fint akvarium.

Att sitta och titta på ett vackert akvarium kan vara som meditation. Därför så är det viktigt att man ser till att regelbundet rengör och ser till så att fiskarna mår bra i sitt hem. Tänk på att ett större akvarium behöver mer omsorg än ett mindre. Så det kan vara bra att som första akvarie inte skaffa sig ett för stort det allra första som man köper.

Lycka till med era nya husdjur och ta väl hand om era fiskar och ert akvarium.